Loading...
Nyheter2020-12-07T14:29:53+00:00
MÅNADENS ARTIKEL

Recession, depression och katastrof – eller en unik möjlighet?

Vi lever i en exceptionell tid, kantad av ovisshet och oro inför framtiden. Coronavirusets intrång och efterföljande dyningar gör att vi behöver tänka om kulissen helt och hållet. Alicecos grundare Viktor Ekman skriver om hur verksamhetsutveckling funkar just nu.

LÄS ARTIKELN

Det här är viktigt i ledarskapet framåt

15 april 2021|

En oviss tid börjar närma sitt slut, och det är dags att se framåt. Vad är nästa steg för dagens ledare? Viktor Ekman, VD för Aliceco Consulting, diskuterar de utmaningar som företag står inför i den närmsta framtiden.

Nordisk medvetenhet behövs inom näringslivet

7 december 2020|

I Österbotten har alltid den nordiska dimensionen varit viktig del av samhällsutvecklingen. Både som en slags referensram men också som direkt samarbetspart. Fortsättningsvis är det nordiska samarbetet inom olika branscher en målsättning hos både privat och offentlig sektor.

Allt är ett lagbygge

26 oktober 2020|

Ett team som inte funkar, trots välutvalda kompetenta medlemmar, kan lätt få ett bra startup-företag på knä.

Välmående gäller också start-ups

23 oktober 2020|

Unga och kreativa startup-företag satsar ofta allt på att få igång verksamheten, men när den väl rullar glömmer man lätt bort det allra viktigaste för att hålla igång verksamheten, nämligen personalens välmående.

Lönsamhet behöver rutiner och uppföljning

1 september 2020|

En oviss höst är vardag för många företag och ledare idag. Med en del av teamen på distans är det utmanande att hålla engagemanget på topp hos samtliga medarbetare. Investeringar väntar kanske som bäst - ovissheten nationellt och globalt gör att man inte riktigt vågar satsa just nu.